FAN Courier, liderul pietei locale de curierat, anunta o crestere de 13,2% a business-ului, depasind 131 milioane euro, dar simte 2018 ca un an dificil din cauza surprizelor legislative si fiscale

Autor: Charmy

FAN Courier, liderul pietei locale de curierat, anunta o crestere de 13,2% a business-ului, depasind 131 milioane euro, dar simte 2018 ca un an dificil din cauza surprizelor legislative si fiscale, Charmy

Compania FAN Courier, liderul pietei locale de curierat, a anuntat ca inregistreaza in acest an o crestere de 13,2% a afacerilor, depasind pragul de 131 milioane euro, in conditiile in care 2017 este considerat anul cu cele mai multe servicii cu valoare adaugata lansate. Pentru 2018, compania estimeaza un avans de 10% al afacerilor, desi este asteptat sa fie un an dificil din cauza impredictibilitatii legislative si fiscale. ”Apetitul in crestere al pietei romanesti pentru servicii de curierat, in principal ca efect al exploziei segmentului de e-commerce, risca sa fie afectat de schimbarile legislative si fiscale anuntate pentru anul 2018, cu impact relevant pentru toti actorii economici – companii si consumatori. Pe fondul unor astfel de premise, estimarile noastre privind evolutia business-ului pentru anul viitor sunt mai prudente decat in anii anteriori. Bugetul pentru 2018 va fi construit luand in calcul tot doua scenarii – pesimist, pentru care ne pregatim inclusiv de o eventuala stagnare si scenariul realist-prudent, in care anticipam o crestere de 10%”, a declarat Adrian Mihai. Lipsa predictibilitatii fiscale si criza de pe piata fortei de munca sunt principalele surse de ingrijorare ale managementului companiei.

Cele mai citite articole

”Toate semnalele indica faptul ca 2018 va fi un an mai dificil, chiar daca in statisticile oficiale cifrele sunt optimiste si arata ca economia romaneasca duduie. La incertitudinile care planeaza in mediul de afaceri, singurul nostru raspuns este sa ne continuam investitiile si sa luam toate masurile care depind de noi astfel incat sa minimizam efectele. In consecinta, 2018 va fi un an in care ne vom concentra pe de o parte pe finalizarea investitiilor demarate iar pe de alta, pe controlul costurilor”, a declarat partenerul FAN Courier, Felix Patrascanu. Pana la finalul anului viitor, investitiile vor depasi 36,5 de milioane de euro (16,5 milioane euro in 2017 si 20 de milioane de euro in 2018). Investitiile majore vizeaza extinderea principalului HUB al companiei, cel de la Stefanesti, si inceperea lucrarilor de constructie la HUB-ul din Cluj pentru care a fost achizitionat un teren de 24.000 metri patrati, suprafata halei ce urmeaza a fi construita avand o suprafata de 5.000 metri patrati. Terenul pe care se construieste la Stefanesti are o suprafata de aproximativ 64.000 metri patrati, astfel ca insumata, suprafata principalului HUB al companiei va depasi 100.000 metri patrati, din care 22.000 de metri patrati va reprezenta capacitate de depozitare(8.000 metri patrati depozitul actual si 14.000 metri patrati noul depozit). Extinderea HUB-ului de la Stefanesti este o solutie pentru a evita supraaglomerarea, in conditiile cresterii tot mai accelerate a comertului online, a explicat unul dintre fondatorii FAN Courier, Neculai Mihai.

”Planurile noastre prevad ca noul depozit sa inceapa sa functioneze in septembrie 2018, investitia finala incluzand si benzi de sortare care cresc substantial productivitatea muncii”, a declarat Neculai Mihai. Cele mai mari importante sume investite in 2017 au fost directionate catre flota auto – 7 milioane de euro si depozitul de la Stefanesti – 6,7 milioane de euro, din totalul de peste 20 milioane euro. Din totalul sumelor investite, 10% au fost destinate modernizarii sediilor FAN din tara precum si investitiilor in IT, iar serviciile nou implementate au reprezentat aproximativ 5% din volumul total de investitii in 2017. FAN Courier este o companie cu capital integral romanesc, fondata in 1998 de Adrian Mihai, Neculai Mihai si Felix Patrascanu. Compania deserveste peste 40.000 de clienti cu ajutorul unei echipe formate din circa 5.700 de colaboratori si a unei flote auto de peste 3.600 de autovehicule.

Sursa: Profit.ro

Cele mai citite articole