Care sunt cauzele aparitiei hemoroizilor in timpul sarcinii si cum se trateaza

Autor: Charmy

Care sunt cauzele aparitiei hemoroizilor in timpul sarcinii si cum se trateaza, Charmy

Sarcina este unul dintre cele mai frumoase momente ale unei femei, dar totodata si un motiv de ingrijorare. Pe o parte este bucuria ca vei aduce pe lume un copil, iar pe de alta parte, exista frica de necunoscut, frica de dureri la nastere. In afara de aceasta, exista o multime de lucruri de care o mama trebuie sa aiba grija, cum ar fi dieta, tensiune arteriala, digestie si exercitii fizice.

Intre aceste lucruri trebuie sa existe un echilibru corect pentru a permite mamei sa se simta confortabil. Daca nu esti atenta la ceea ce mananci, acest lucru poate duce la constipatie si chiar la hemoroizi in timpul sarcinii, mai ales in ultimul trimestru.

Ce sunt hemoroizii?

Hemoroizii reprezinta umflarea vaselor de sange din zona rectala; acestea se umfla mai ales atunci cand apare constipatia pentru o lunga perioada de timp. Hemoroizii variaza, de obicei, in marime, de la un bob de mazare la unul de strugure. Ei pot fi foarte incomozi si duc chiar si la sangerari

Hemoroizi in timpul sarcinii

Cele mai citite articole

In timpul sarcinii exista un risc mai mare de aparitie a hemoroizilor, deoarece uterul pune o presiune mai mare asupra zonei pelviene. Din aceasta cauza, randamentul de sange din jumatatea inferioara a corpului este redus si, prin urmare, creste presiunea asupra venelor pelviene care le determina sa se umfle. Constipatia este, desigur, un motiv important pentru dezvoltarea de hemoroizi in timpul sarcinii, in timpul tranzitului intestinal.

Cum scapi de hemorizi in timpul sarcinii?

In primul rand ai grija la igiena. Folosind servetele umede iti vor fi mai de folos atunci cand mergi la toaleta.

Ai grija de dieta ta. Consumul de lapte este cunoscut a fi constipant. Inlocuieste-l cu iaurt. Consuma multe fructe proaspete si in special cele de sezon. Hidrateaza-te! Ai mese regulate si la timp, mese mici si dese. Acest lucru ajuta nu doar pentru a avea un obicei alimentar sanatos, ci si un stomac care sa functioneze normal.

Evitati statul indelungat in picioare si asezati-va in pat pentru perioade lungi de timp. De asemenea, mersul pe jos este mai bun decat atunci cand stai in sezut sau in picioare.

Dormitul pe spate trebuie evitat. Atunci cand te ridici din pat ridica-te pe o parte pentru a nu pune presiune pe zona pelviana. Stai intinsa pe partea stanga pentru o vreme pentru o digestie buna.

Cele mai citite articole