De ce să apelați la un arhitect atunci când vă proiectați locuința?

Autor: Charmy
De ce să apelați la un arhitect atunci când vă proiectați locuința?, Charmy

Multe persoane decid să își proiecteze pe cont propriu viitoarea lor casă din dorința de a avea exact acea locuință la care visează. Deși există o varietate de design-uri în reviste, la televizor și în mediul online, proiectarea unei locuințe nu este o sarcina pur estetică, este o activitate specializată ce necesită expertiza unui specialist.

Fiecare persoană are propriul său vis când vine vorba de casa în care va trăi poate până la adânci bătrâneți, motiv pentru care proiectarea propriei case nu este nerealistă. Totuși, planurile pe care le aveți și toate detaliile pe care doriți să le încorporați în propria casă vor trebui, cel mai probabil, să fie regândite și reevaluate de către un profesionist în domeniu pentru a putea obține astfel o autorizație de construcție. Schițele efectuate de către acesta vă vor oferi o multitudine de informații, cum ar fi stilul casei, suprafața pătrată sau detalii despre aspectul camerelor.

Iată cum vă poate ajuta un arhitect în proiectarea locuinței:

Toate planurile încep cu o listă

Proiectarea propriei case este mult mai complexă decât achiziționarea unei case deja construite. Pentru început, este recomandat să creați o listă cu cerințele și dorințele pe care le aveți. Indiferent că locuiți deja în propria casă pe care doriți să o vindeți sau că locuiți într-o casă închiriată, cel mai probabil știți care sunt acele criterii pe care nu doriți să le sacrificați.

Cele mai citite articole

Unii își doresc un spațiu de depozitare amplu, unii își doresc un dressing generos, iar alții preferă o bucătărie mai mare. Scriind pe listă care sunt criteriile și dorințele la care nu sunteți dispus să renunțați, veți consolida deja imaginea mentală a casei la care visați. Trebuie să luați în considerare și faptul că ceea ce scrieți pe lista poate suferi mici modificări pe măsură ce discutați cu un arhitect și pe măsură ce înaintează procesul de proiectare și construcție, însă o listă cât mai detaliată reprezintă un bun început.

Ce ar trebui să includă lista?

Dacă locuiți în Cluj-Napoca, puteți apoi să colaborați cu o firma de constructii Cluj Napoca, care vă va duce cât mai aproape de casa la care visați. Firma de construcții va trebui contactată chiar din stadiul proiectării casei pentru a stabili în detaliu aspectele care contează cel mai mult la o casă funcțională, de la fundație, izolație și până la sistemul sanitar și liniile de alimentare cu gaz și curent. Puteți împărți lista în două categorii, și anume cerințe obligatorii și dorințe.

La cerințe obligatorii, puteți scrie câte dormitoare și câte băi vă doriți și care sunt acele caracteristici pe care nu doriți să le sacrificați. Poate doriți ca baia sa fie legată de dormitor sau poate nu suportați ideea de a avea mașina de spălat în baie sau în bucătărie. De asemenea, dacă lucrați de acasă sau obișnuiți să vă mai aduceți munca acasă, atunci un birou poate fi o necesitate. La dorințe, ar trebui să scrieți toate acele lucruri la care visați dacă bugetul vă permite, cum ar fi o zonă separată pentru spălarea, uscarea și călcarea hainelor, un dressing cât mai spațios, o cadă spa cu hidromasaj sau o cămară cât mai mare.

Pe parcursul colaborării cu firma de construcții și cu arhitectul, vă puteți folosi în orice moment de lista pe care ați întocmit-o pentru a avea astfel siguranța că veți obține ceea ce vă doriți cel mai mult.

Cele mai citite articole