Ati ajuns la jumatatea anului scolar si crezi ca sunt suficiente rechizitele pe care le are copilul tau? Iata ce elemente ar putea sa presupuna noi investitii!

Autor: Charmy
Ati ajuns la jumatatea anului scolar si crezi ca sunt suficiente rechizitele pe care le are copilul tau? Iata ce elemente ar putea sa presupuna noi investitii!, Charmy

Desi, in general, unele rechizite scolare pot fi refolosite de la un an la altul, daca se mentin intr-o stare buna, trecerea elevilor intr-o noua etapa a parcursului lor scolare poate face ca acestea sa devina inutile, deoarece nu se potrivesc nivelului lor de pregatire. 

De asemenea si pe parcursul anului poate aparea nevoia de a folosi si alte tipuri de rechizite, care nu au fost prevazute la inceputul anului scolar. Astfel ca rechizitele cumparate initial se vor dovedi a fi insuficiente. 

Ce rechizite pot fi cumparate pe parcursul anului scolar? 

Inainte de a incepe scoala, parintii aleg sa cumpere caiete, ghiozdane, instrumente de scris, adica rechizite scolare despre care stiu ca sunt utile si necesare oricand. Desi aleg sa cumpere o cantitate mai mare, despre care spera sa ajunga pentru tot anul scolar, exista posibilitatea ca elevii sa aiba nevoie sa le inlocuiasca, fie ca s-au terminat – in cazul caietelor, de exemplu – fie ca s-au defectat (instrumentele de scris). 

De aceea exista magazine fizice si online specializate in comercializarea unor astfel de produse si care sunt disponibile pe tot parcursul anului. 

Un alt motiv pentru care parintii se pot vedea nevoiti sa faca noi achizitii de rechizite scolare la jumatatea anului, cand credeau ca astfel de investitii s-au terminat, este nevoia copiilor de a folosi instrumente speciale, cum sunt cele de geometrie sau specifice unei anumite materii, la care isi doresc sa aprofundeze cunostintele. 

Rechizite pentru clasa 

Cu toate ca sunt tot mai rare situatiile in care elevii spusi sa plateasca un fond al clasei, din care sa se asigure consumabilele dintr-o clasa, cum ar fi creta, bureti sau markere pentru tabla, bugetele unor scoli nu sunt suficiente nici pentru aceste consumabile si nici pentru imbunatatirea claselor. Astfel ca se apeleaza la sponsorizari din partea parintilor sau a companiilor care sunt dispuse sa ajute pentru dotarea claselor cu banci noi, table si panouri. 

De aceea, majoritatea scolilor din tara au inlocuit clasica tabla neagra cu whiteboarduri si chiar cu table interactive, aducand astfel scoala romaneasca in secolul XXI.