Carne de pui crescuți tradițional, pentru o sănătate de fier

Autor: Charmy

Carne de pui crescuți tradițional, pentru o sănătate de fier, Charmy

Gospodinele din România au început să  gătească din ce în ce mai multe mâncăruri care au la bază carnea de pui tradițională, fără chimicale periculoase pentru sănătate, cu atât mai mult cu cât o pot găsi acum sub marca La Provincia, în supermarketurile din întreaga țară.

Nu mai este o raritate azi să se mănânce papricaș de pui, escalop de pui sau alte tipuri de preparate gustoase și nutritive.

Carnea de pui crescut ca la țară, superioară altor tipuri de carne

Consumul cărnii de pui aduce avantaje certe pentru întreaga familie, fiind o mâncare perfectă și pentru persoanele care au gută.

Puiul este mai sănătos decât alte tipuri de carne, deoarece are mai puțină grăsime și mai mulți nutrienți importanți, proteine de calitate, vitamine și minerale.

Conținutul în B-uri este unul extrem de bogat, la fel și grăsimile nesaturate care protejează sănătatea inimii. Carnea de pui este un aliment excelent pentru a menține și greutatea în limite normale, mai mult decât atât, este ușor de digerat chiar și de către cei care au probleme cu stomacul.

Perioada de creștere și modul de hrănire al puilor este extrem de important.

Atunci când cumpărăm din magazin carne de pui trebuie să analizăm foarte bine modul în care aceasta a fost produsă, deoarece în multe locuri creșterea în greutate în timp relativ scurt, de până la 40 de zile, se face în condițiile în care păsările trăiesc în niște condiții groaznice și sunt hrănite cu furaje industriale foarte chimizate.

Spre ce producător să te orientezi când achiziționezi carne de pui?

La Provincia este un brand care crește puii în ferme certificate și chiar dacă prețul cărnii comercializate este un pic mai ridicat decât în mod normal, calitățile nutritive pe care acest aliment le are nu pot fi contestate.

Puii au mai mult spațiu de mișcare și acces la lumina naturală, sunt hrăniți exclusiv cu hrană bazată pe cereale de bună calitate și nu sunt injectați cu antibiotice pentru a le accelera artificial creșterea.

Informează-te anterior cu privire la carnea de pui pe care o cumperi

Clienții nu trebuie să se lase păcăliți de imaginea cu un pui ce apare ciugulind pe fundalul unei ferme idilice și trebuie ca să citească cu atenție toate specificațiile de pe etichetă.

Mai există români care consideră că, dacă vor cumpăra un pui deja sacrificat ori chiar viu de la piață, de la țărani, fac o afacere bună. Dar oare sunt aceia chiar țărani reali, precum bunicii lor? Este totuși destul de riscant să cumperi alimente de pe marginea drumului sau chiar din piețe organizate, deoarece nu există siguranță cu privire la sursa de origine a puiului și nici nu se știe în ce condiții a fost crescut sau care este starea sa de sănătate la momentul în care a fost tăiat sau a fost adus viu spre vânzare.

Având în vedere că în ultimii ani a existat o adevărată nebunie în ceea ce privește alimentația sănătoasă, inclusiv controverse cu privire la etichetarea anumitor produse cu mențiunea Bio sau Eco, cu un preț comparativ mai mare decât al alimentelor obișnuite, ar trebui să ne întrebăm ce face diferența între un pui crescut organic și unul obișnuit.

Se știe că puii crescuți industriali sunt ținuți în condiții precare și îmbibați cu antibiotice și hormoni de creștere, care ajung până la urmă inevitabil în organismul consumatorilor.

Producătorii au negat vehement aceste acuzații, până când datorită mediei, s-a aflat adevărul. Nutriționiștii susțin că puii crescuți industrial se pot remarca ușor, deoarece pieptul lor are jumătate de kilogram și este gelatinos, în timp ce picioarele, din cauza lipsei de mișcare sunt grase și fără mușchi.

Puiul organic are o carne complet diferită: după tăierea pieptului se vede structura exactă a mușchilor.

Păsările sănătoase și lăsate să alerge libere sunt mai puțin grase și mai musculoase, iar gustul cărnii lor, inclusiv proprietățile nutritive sunt excepționale. Acest tip de carne reprezintă o sursă valoroasă de proteine și de vitamine, este lipsită de hormonii stresului, spre deosebire de carnea de pasăre industrială care provine de la păsări înghesuite în cuști meschine și supuse permanent factorilor agresivi proveniți din diverse surse.

Păsările crescute ca la țară trebuie să trăiască fericite, să aibă acces la mișcare, așa încât să se elimine riscul bolilor ce necesită antibiotice. Ele trebuie hrănite cu materii prime de origine vegetală, fără hormoni, pesticide nocive și produse suspecte, modificate genetic. Doar așa ajung ca să aibă un gust, o aromă unică și să fie foarte bune pentru consumatorii de toate vârstele, începând de la copiii mici și până la bătrânii care și-au pierdut deja dentiția naturală și folosesc acum pentru masticație proteza dentară.