De ce sa bei ceai verde?

Autor: Charmy
De ce sa bei ceai verde?, Charmy

Consumat de mai bine de 5000 de ani in China si 1500 de ani in Japonia, ceaiul verde este apreciat pentru proprietatile sale medicinale si pentru gustul sau unic. Ceaiul verde provine dintr-un arbust numit Camellia Sinensis, de unde vine si originea tuturor ceaiurilor si, prin urmare, a ceaiurilor verzi.

Alegerea ceaiului verde potrivit

Inainte de a bea ceai verde, este esential sa alegi un ceai verde bun. Intr-adevar, daca achizitionezi un ceai verde de calitate inferioara, risti sa consumi un ceai care contine un amestec de ingrediente mai putin bine tolerate de organismul tau si de multe ori pesticide, care sunt daunatoare sanatatii tale. Calitatea ambalajului are si un impact asupra calitatii ceaiului, deoarece ambalajul de proasta calitate elibereaza componente nesanatoase.

Nu numai ca este esential sa ai grija de componentele ceaiului tau, dar este si important sa te asiguri ca acesta este pregatit corespunzator pentru a-si optimiza beneficiile. Cei 2 factori de care trebuie sa tii cont atunci cand iti prepari ceaiul verde sunt temperatura apei si timpul de infuzie al ceaiului tau. Astfel, pentru un ceai verde reusit nu trebuie infuzat mai mult de 2 minute in apa la 60°C ideal, ci obligatoriu intre 50 si 75°C, pentru a limita eliberarea taninului. 

Beneficiile ceaiului verde

Ceaiul verde este renumit pentru numeroasele sale beneficii pentru sanatate si proprietati medicinale. Descopera fara intarziere principalele beneficii recunoscute ale ceaiului verde.

Proprietatile antioxidante ale ceaiului verde

Considerat bautura cu cea mai puternica activitate antioxidanta de catre Agentia Nationala pentru Sanatate si Siguranta Alimentelor (ANSES), ceaiul verde contine trei familii principale de antioxidanti: catechine, teaflavine si, de asemenea, thearubigine. Se considera ca o ceasca de ceai are un continut antioxidant de 3,5 ori mai mare decat un pahar de suc de portocale si de patru ori mai mare decat vitamina C. 

Cele mai citite articole

Efectele de ardere a grasimilor ale ceaiului verde

Foarte popular in contextul dietelor, mai ales atunci cand se incearca slabirea, ceaiul verde este un arzator natural de grasimi. Vizeaza in mod special grasimea abdominala. Este EGCG (galat de epigalocatechina) continut in ceaiul verde care activeaza genele de ardere a grasimilor din abdomen.

Echilibrul glicemic al ceaiului verde

Ceaiul verde are capacitatea de a regla cresterea zaharului din sange. Dar ar putea, conform mai multor studii, sa reduca riscul de diabet de tip 1 datorita EGCG-ului pe care il contine.

Virtutile ceaiului verde pentru boli de stomac si ulcere

Anumite tipuri de ceaiuri verzi, preparate la temperaturi mai ridicate, ajuta la tratarea anumitor iritatii sau inflamatii ale stomacului prin adaugarea de putin lapte si zahar pentru a reduce efectul acidului gastric. 

Ceai verde in beneficiul memoriei si al atentiei

In 2015, a fost realizat un studiu pe voluntari pentru a demonstra efectele stimulatoare ale ceaiului verde asupra memoriei si atentiei. Pentru a masura activitatea creierului si a dovedi efectele ceaiului verde, a fost folosita o electroencefalograma. Datorita acestui experiment, cercetatorii de la Universitatea din Newcastle au observat ca activitatile anumitor unde ale creierului asociate cu memoria au crescut toate la 30 de minute pana la 1 ora dupa ce au baut ceai verde. 

Cele mai citite articole