7 trucuri pentru o impresie bună la prima întâlnire

Autor: Charmy
7 trucuri pentru o impresie bună la prima întâlnire, Charmy

Prima întâlnire, chiar și a doua și a treia întâlnire, sunt importante pentru o potențială dezvoltare a unei relații. Prima impresie își poate pune amprenta pe startul unei relații, influențând-o pozitiv sau negativ. Fie că vei întâlni în realitate o persoană cunoscută pe un site matrimoniale România, fie că o cunoști deja, trebuie să ai grijă la prima impresie.

În principiu, există câteva reguli pe care trebuie să le respecți pentru ca totul să iasă bine. Venim în ajutor cu câteva trucuri ce pot fi folosite în scopul creării unei bune impresii.

Top 7 trucuri de folosit pentru a crea o impresie bună

Ființa umană a fost mereu un subiect de cercetare pentru oamenii de știință. Comportamentul, factorii de influență, dar și reacțiile, toate au fost analizate cu atenție în diverse studii. UC Davis, o universitate din California a efectuat un astfel de studiu. Rezultatul acestuia a reflectat faptul că prima impresie are tendința majoritară de a fi un factor de decizie în continuarea sau întreruperea unei relații.

Totuși, acest fapt poate fi influențat într-o oarecare măsură dacă se acordă atenție anumitor detalii. Totuși, propriul fel de a fi nu trebuie influențat major, ci doar șlefuit. Mai jos este prezentat un top 10 al trucurilor ce pot contribui la formarea unei prime impresii pozitivă.

1. Ținuta trebuie să fie adecvată și îngrijită

Ținuta este unul din principalele aspecte căruia trebuie să îi fie acordată atenție. Aceasta trebuie aleasă în conformitate cu locul în care va avea loc întâlnirea, însă trebuie să reflecte și propria personalitate. Totuși, trebuie evitată încărcarea ținutei cu diverse accesorii. E preferabil să se păstreze un stil simplu și curat.

Dacă întâlnirea va avea loc în aer liber, atunci se poate opta pentru o ținută casual, cu o încălțăminte comodă. Dacă aceasta are loc seara la un restaurant, atunci e necesară o ținută mai elegantă, dar nu țipătoare.

2. Locul de întâlnire trebuie să fie unul favorabil comunicării

Locul de întâlnire trebuie să fie unul liniștit în care să poți comunic în voie. Parcurile, terasele mici și restaurantele pot fi un loc propice pentru organizarea unei întâlniri. Este important să poți purta o discuție în voie, fără a fi deranjat de zgomotele sau de persoanele din jur. E necesar să poți auzi ce are de spus celălalt și să fi auzit.

3. Limbajul trupului trebuie să fie deschis și onest

Cele mai citite articole

Interesul față de cealaltă persoană poate fi observat în limbajul trupului. Brațele trebuie să stea relaxate pe lângă trup și corpul să fie poziționat cu fața către interlocutor. În felul acesta se arată interes față de discuție și de persoană. De asemenea, contactul vizual trebuie menținut, însă nu atât de mult încât să incomodeze.

4. Comportamentul trebuie să fie adecvat

Comportamentul trebuie adecvat la situație, persoană și loc. Dacă întâlnirea are loc într-un mediu aglomerat precum un restaurant, se va evita vorbitul tare, mișcările bruște și râsul zgomotos. De altfel, aceste lucruri nu creează plăcere în niciun context, mai ales dacă cele două persoane nu se cunosc prea bine.

5. Comunicarea ar trebui să fie fluidă și totul să vină de la sine

Uneori, inițierea unei conversații cu o persoană abia cunoscută poate fi provocatoare. De multe ori emoțiile își spun cuvântul. Din aceste motive, conversația trebuie lăsată să vină de la sine și să nu fie forțată. De obicei începutul e mai greu, apoi restul vine de la sine. O bună conversație dezbate subiecte multiple și nu se axează în mod expres pe cele personale.

6. Sursele de distragere a atenției ar trebui să fie eliminate

În timpul întâlnirii pot apărea diverse lucruri care vor distrage atenția. Telefoanele mobile pot face acest lucru. De aceea, e recomandat să fie dat pe silențios sau să nu fie scos din geantă sau buzunar. Verificarea frecventă a telefonului poate da de înțeles că nu se dorește continuarea întâlnirii.

7. Reacția partenerului este importantă în continuarea unei discuții

În purtarea oricărei discuții, în special dacă este vorba de prima întâlnire, se recomandă să fie urmărit comportamentul partenerului de întâlnire. Dacă a acesta dă semne de nerăbdare sau de agitație, este posibil ca subiectul de discuție să îl plictisească sau să îl deranjeze. În astfel de momente este indicat să să schimbe subiectul abordat.

Sfaturile detaliate mai sus sunt doar câteva aspecte ce trebuie avute în vedere în crearea primei impresii la o întâlnire. Limbajul verbal și cel non-verbal, tema discuției, nivelul conversației, toate sunt elemente importante de avut în vedere la orice întâlnire, nu doar la prima.

Semnalele transmise de partener sunt un bun indicator pentru anticiparea calității întâlnirii. O întâlnire de calitate va duce la o a doua întâlnire și posibil la dezvoltarea unei relații frumoase amoroase sau de prietenie. O bună conduită va duce aproape mereu la rezultate pozitive.

Cele mai citite articole